Πέμη Ζούνη- Ανγκ Λι: Το Ιδρυμα Κακογιάννη προχωρεί σε μηνύσεις! | θεατρο - χορος , νέα | tff.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ / ΝΕΑ
11:26
17/3

Πέμη Ζούνη- Ανγκ Λι: Το Ιδρυμα Κακογιάννη προχωρεί σε μηνύσεις!

UPDATED:

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες της Πέμυς Ζούνη με τον σκηνοθέτη Ανγκ Λι, που κυκλοφόρησαν στο πλαίσιο της προώθησης της παράστασης «… και Ιουλιέτα» του ΙΜΚ. 

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες της Πέμυς Ζούνη με τον σκηνοθέτη Ανγκ Λι, που κυκλοφόρησαν στο πλαίσιο της προώθησης της παράστασης «… και Ιουλιέτα» του ΙΚΜ. 

Σε ανακοίνωσή του στις 20 Φεβρουαρίου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είχε χαρακτηρίσει το θέμα «σοβαρό» και είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες «προκειμένου να παρασχεθούν οι οφειλόμενες απαντήσεις». Με νέα του ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Κακογιάννης μιλάει για απάτη μέσω διαδικτύου και προχωρά σε μηνύσεις.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπως είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή του στις 20 Φεβρουαρίου του 2017, μόλις ενημερώθηκε για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το υλικό δημοσιότητας της παραγωγής – παράστασης «… και Ιουλιέτα», που φιλοξενήθηκε στο Θέατρό του, δρομολόγησε σειρά ενεργειών για την πλήρη διαλεύκανση όλων των συνθηκών υλοποίησης της παραγωγής.

Αρχικώς ανατέθηκε στην εξειδικευμένη εταιρεία κυβερνοασφάλειας TRUST-IT η διενέργεια εκτεταμένης έρευνας και η σύνταξη πραγματογνωμοσύνης σχετικά με τα αντικειμενικά δεδομένα της εν λόγω παραγωγής.

Σύμφωνα με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που παραλάβαμε, έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για στοχευμένη απάτη μέσω διαδικτύου, στην οποία περιλαμβάνεται και παραποίηση στοιχείων ταυτότητας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Mail Impersonation). Οι δράστες δημιούργησαν αρχικώς ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια, υποδυόμενοι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ίδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστές της.

Κατόπιν αυτών, το Ίδρυμα προσφεύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη με υποβολή μήνυσης, για την προσωποποίηση και τον εντοπισμό των δραστών και των στόχων τους, επιφυλασσόμενο των εν γένει δικαιωμάτων του.

Για κάθε περαιτέρω εξέλιξη θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.»

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ