Κερδίστε προσκλήσεις για τη Δεσποινίδα Τζούλια με τον Βασίλη Μπισμπίκη | διαγωνισμοι | tff.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
12:40
14/3

Κερδίστε προσκλήσεις για τη Δεσποινίδα Τζούλια με τον Βασίλη Μπισμπίκη

Στη βιομηχανική περιοχή του Βοτανικού, μια νύχτα ξεφαντώματος γίνεται αφορμή για να έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και τα όριά τους η αριστοκράτισσα Δεσποινίς Τζούλια, ο υπηρέτης Ζαν και η μαγείρισσα Κριστίν, οι ήρωες του έργου του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια».

Ο λόγος για την παράσταση ανεβάζει η Ομάδα CARTEL σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό του Ζαν, την Ελεονώρα Αντωνιάδου στο ρόλο της Τζούλια και τη Δήμητρα Παπαδήμα σ΄αυτόν της Κριστίν.

Στο χώρο ενός παλιού γκαράζ, εκεί όπου η αλήθεια των ανθρώπων φανερώνεται στην πραγματική της διάσταση, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, η συνάντηση των ηρώων του Στρίντμπεργκ φέρνει στο φως ερωτήματα βαθιά κρυμμένα μέσα τους.  

Τι σημαίνει «βγαίνω από τα όριά μου»; Πότε συμβαίνει αυτό; Ποια στιγμή; Πού ξεκινά και πού τελειώνει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Και ο εξευτελισμός; Πότε επέρχεται αυτός; Και από ποιον;

Ερωτήματα βασανιστικά, άμεσα συνυφασμένα με τα θέλω και τα φοβάμαι, τα πρέπει και τα μπορώ της Δεσποινίδος Τζούλιας, του Ζαν και της Κριστίν. Ερωτήματα για τα οποία μοιάζουν να ψάχνουν απαντήσεις όλο και πιο επιτακτικά όσο προχωράει η γιορτινή(;) αυτή νύχτα, κατά την οποία ο ακραίος ρεαλισμός μπλέκεται βρώμικα, αλλά και μαγικά με τα τοπία του ονείρου, τα τοπία της ψυχής.

Όταν τελειώσει η «νύχτα της αθώας ευτυχίας», όπως την αποκαλεί η ίδια η Δεσποινίς Τζούλια, και βγει ο ήλιος, οι ήρωες του Στρίντμπεργκ θα έχουν βρει τις οδυνηρές απαντήσεις που ζητούσαν. Και τότε μια ησυχία θα απλωθεί στον χώρο. Κατανυκτική. Μια ησυχία ματαίωσης. Αμαρτωλή. Και ταυτόχρονα προδιαγεγραμμένη. Διαχρονική.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Χρήστος Νικολόπουλος

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης

Σκηνικός χώρος - Επιμέλεια κοστουμιών - Μουσική επιμέλεια: Ομάδα CARTEL *

Στίχοι: Δήμητρα Παπαδήμα **

Επιμέλεια κίνησης: Αγγέλα Πατσέλη

Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς

Βοηθοί σκηνοθέτη: Στέλιος Τυριακίδης, Στεφανία Βλάχου

Φωτογραφίες promo/αφίσας: Γιώργος Καπλανίδης

Φωτογραφίες προβών: Αντιγόνη Μακ Λέλλαν

Σχεδιασμός αφίσας: Πήτερ Οικονόμου

Trailer: Στέλλα Καρακατσάνη

Διεύθυνση παραγωγής: Φαίη Τζήμα

Τεχνική υποστήριξη: Μιχάλης Κάρλος, Λάμπρος Παπούλιας

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ελεονώρα Αντωνιάδου (Δεσποινίς Τζούλια), Βασίλης Μπισμπίκης (Ζαν), Δήμητρα Παπαδήμα (Κριστίν).

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Νίκος Βαλάσης, Μανώλης Δέφτος, Ελένη Κερολλάρι, Δημήτρης Ξοξάκος, Έφη Σολωμού, Γκρέτα Σπάρου, Θαλειάννα Τσιρίγου (Χωρικοί)

* Από το βιβλίο «Επάγγελμα Παραισθησιολόγος», Εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2016

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μηνά Χατζησάββα.

Παραστάσεις: Από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 μέχρι την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 (Κυριακή των Βαΐων) στον Τεχνοχώρο CARTEL Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.00 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ (φοιτητικό), 5€ (ατέλειες, ανέργων). Κάθε Παρασκευή γενική είσοδος 8€, 5€ (ατέλειες, ανέργων).

Τηλέφωνο κρατήσεων: 693 9898258 (ώρες επικοινωνίας 14:00-21:00).

Τεχνοχώρος CARTEL: Αγ. Άννης & Μικέλη 4,  Βοτανικός (Στάση μετρό Ελαιώνας)

Fill out my online form.
ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ