Φανταστικές Κυκλάδες- Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Κυκλαδικής | art & citylife | tff.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ART & CITYLIFE
11:23
12/12

Φανταστικές Κυκλάδες- Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Κυκλαδικής

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Φανταστικές Κυκλάδες»,  οργανώνει από τις 14 Δεκεμβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση,  που  θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου, περιλαμβάνει τα χιλιάδες παιδικά έργα που προέκυψαν από τον φετινό, τέταρτο κατά σειρά διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο φετινός διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουλίου, ανέδειξε 16 νικητές.  Τα 16 έργα  που επιλέχθηκαν πρωταγωνιστούν στη φετινή αφίσα των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου.

Φέτος, το θέμα της αφίσας και του διαγωνισμού ήταν οι Φανταστικές Κυκλάδες!  16 νησιά του Αιγαίου μεταμορφώθηκαν με τη φαντασία των παιδιών και έγιναν…. πρόσωπα, ζώα, χάρτες ή πουλιά! Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό που έφτασαν στο Μουσείο ήταν από περιοχές από όλη την Ελλάδα, από την ομογένεια στο εξωτερικό,  αλλά και από πολλούς φορείς.

Η έκθεση «Φανταστικές Κυκλάδες» που περιλαμβάνει τα μοναδικά αυτά παιδικά έργα,  εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, 18.00-21.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  Στη διάρκεια των εγκαινίων, θα γίνει η βράβευση των 16 νικητών του Διαγωνισμού. Επίσης γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα  εργαστήριο animation με θέμα τις Φανταστικές Κυκλάδες και πρωταγωνιστές τα νησιά. Με την καθοδήγηση του Μπάμπη Αλεξιάδη, Animator & media artist, θα δημιουργήσουν ένα ομαδικό έργο, μια μικρού μήκους ταινία με κινούμενες εικόνες.

Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό, με συνεχόμενη ροή και ολιγόλεπτη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δεν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Είσοδος ελεύθερη

Μέγαρο Σταθάτου, 18.00-21.00

Φολέγανδρος

<p>Φολέγανδρος</p>

Είσοδος από Ηροδότου 1


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ 

Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου μέχρι 8 Ιανουαρίου

Είσοδος ελεύθερη

Μέρες και ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00

Πέμπτη:10.00-20.00

Κυριακή: 11.00-17.00

Τρίτη κλειστά

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4

www.cycladic.gr

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Φανταστικές Κυκλάδες- Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Κυκλαδικής
  • <p>Φολέγανδρος</p>
ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ